Vi befinner oss i en ”sjuk” matutveckling. Den som inte inser det i tid riskerar bli lidande! Det går inte längre och säga att har det gått hittills funkar det säkert vidare!

Det finns en massa forskning som visar en katastrofalt dålig utveckling vad gäller näringen i vår mat. Enligt en studie jag läste redan på slutet av 90-talet då jag jobbade med journalistik. Där fanns en artikel från Harvard-universitetet som redan då visade att näringsämnen i maten minskat med 50% på 20 år!

När jag gick min lantmästarutbildning på Alnarp 1972-73 var man noga med att betona att inte bespruta för mycket för då dör mikrofloran i marken. Detta minskar den viktiga mikronäringen i maten ….. Sedan dess verkar det som om denna baskunskap helt har fått ge vika för giriga världsutvecklingen! Därför tror jag att denna halvering fortfarande gäller för många matvaror, och är orsak till den ohälsa som breder ut sig. Kanske finns det en medvetenhet i detta för att minska jordens överbefolkning? Någon annan förklaring till detta vansinne vi i dag kan bevittna vad gäller kemi i mat, kan jag inte hitta!- Jo möjligen också ”ekonomiska girigheten”/kontrollen/ och egoismens utveckling!?

Kemiska produktionen gör att matutvecklingens näringsämnen halveras vart 20 år! Se upp med vad DU äter! Odla själv, eller köp ekologiskt så mycket du kan är mitt absoluta råd! 140601..CGL)))

Jag är själv ”Mixerätare”! Älskar det…Här en bra länk om ätbart ur naturen.

Med god hälsa orkar du mer och får mer tid att leva. Du får tid att samverka med andra för att få bättre ekonomi. Att vara ekonomiskt oberoende skapar frihet att odla m.m. …

Vi erbjuder vägar till detta!

Har Du hittat Dina balanser?

Om bakgrund, kunders- och egna erfarenheter!