Eko))) står för ekonomi och ekologi. Ett eko))) till samverkan mellan omtänksamma människor är vårt absoluta mål. MTV står i starten för Media Trä och Värme. Förra århundradet handlade om byggvaror och värmeproduktion i ganska stor skala, med hundratals anställda i sidogrenar. Då hölls även kurser för VVS installatörer och konsulter med mycket gott resultat, så här finns en hel del “pärmar” kontaktetr och kunskap att hämta.

Grundare till firman heter Carl-Gustaf Lindberg, och i grunden ligger Äskekärrs såg och byggvaror, med sidogren ESOB-transport. Det har varit mycket lärorika år, och jag är glad att se att mycket av våra värmeprodukter och ideér som visas på dagens utställningar, står sig än i dag – 30 år senare!

Men intresset för samhällsutveckling och media tog överhanden i mitten 90-talet.  1996 skyddades namnet Ekoliv på patentverket och firmanamnet ändrades då till EKOLIV MTV.  Jag jobbade då mycket med journalistik och målsättning att ge ut bild-tidningen Ekoliv. Det var en spännande tid med studier, utställningar och resor i journalistikens ärende även nere i Europa.  Men tidningen fick ett plötsligt slut precis i pressläggningen p.g.a total stöld av dator, kamera och senare också hårdisksstöld. Tusentals artiklar och färdig-redigerade bilder nådde aldrig sin publicering. Utbränd och besvikelse drabbade … och jag föll totalt både mentalt och kroppsligt! Med “tennisarmar” sedan en överansträngning -93 och svår “kronisk” inflammation i högerbenet av en förfrysning var krafterna i botten. Som brottsoffer samt besviken även av andra erfarenheter omkring ärlighet och rättsväsende m.m. brast också magen 1999. Detta hälsoläge tvingade ner firman ner i “sparlåga”!

Sedan deceniumskiftet har därför det mesta handlat om HÄLSA! MTV numera också = Mental och kroppslig Träning ger Välmående!Jag är i dag en lyckligen “återkommen till livslust igen”. Efter att ha följt allt jag hittat av föredrag om hälsosam mat och produkter, har jag fått en ganska bra överblick. På vägen har jag träffat många intressanta människor och lyssnat till individuella öden. Är mycket glad att under åren blivit vän med flera duktiga läkare, terapeuter, homeopater och andra yrkesmän. I dag har vi erfarenheter  inte bara av hur jag tog mig ur ohälsan, utan på vägen många andra människor som vi lyckats hjälpa på olika sätt. Erfarenheter – “guldklimpar”- som vi i dag vill dela med oss till DIG. På denna resa var jag under flera år på Kroppefjälls Hälsoanläggning. Lika lång tid på och omkring Tallmogården i Dalarna. Tidigare chefsläkaren Dr. Karl Otto Alis böcker är lite av min “hälsobibel” . Hans citat vid entre´n har jag helt tagit till mig:

“HÄLSAN ÄR INTE!  –  DEN BYGGES!”

Jag trodde från början aldrig att vi kunde påverka hälsan så mycket som jag i dag själv har upplevt, och senare även sett andras bevis på! Detsamma gäller livet: Livet är inte.- Det Bygges! Min första riktiga upplevelse om tankens kraft kom när jag var på kurs för Antony Robins i London. Det var en otrolig upplevelse och uppvaknande. Sedan dess har det blivit ännu mer mental utbildning och kurser. Det spelar egentligen ingen roll hur vi har det. Vår verklighet skapas i hjärnan. Alltså tankarna. Senaste föredraget jag var på var med Jörgen Traberg, en av mina verkliga idoler på att se helheten! Denna gång handlade det om: “Hjärnans medvetande går via hjärtat”! Han är inte bara läkare och forskare, han har kvantfysiken i blodet, och jag tror han bland andra kommer att överraska världen en dag med sina erfarenheter och forskningar!

Hälsa och positivt tänkande är nu min mission! – Vill vill alltid hjälpa till att rädda fler liv. Hjälpa också Dig att bygga upp även Din hälsa och välmående! Kan du tänka Dig något viktigare än Din hälsa och välmående??? Ju tidigare Du börjar desto bättre förutsättningar till ett piggt och glatt åldrande, eller kanske rättare mognande! Har man hälsan kan man mer njuta av allt ……som vår natur bjuder! > Livet blir bara bättre med åren, så länge man får vara frisk >>>

Alla har vi lärt oss något med åren. Jag skulle bli så glad få läsa eller höra DINA erfarenheter och kommentarer. Skratta och sociala gemenskapen betyder också mycket för välbefinnandet!

Välkommen in i gemenskapen, och lycka till med Ditt liv och bygga Ditt välmående!

Carl-Gustaf Lindberg  “EkoKalle”)))   Mob/sms 0705 662200

 


Kommentarer

Bakgrund till firman Ekoliv MTV — Inga kommentarer

Kommentera