Hur DU får tid att leva och må bra??

På något sätt känns det som om – ju mer moderna samhället utbreder sig – ju mindre tid får vi över till att hinna leva vårt eget liv! Orsaken ligger givetvis i den girighet som breder ut sig i takt med penning-koncentrationerna i världen! Och vi jobbar ofta med att göra andra rika! Är det inte dags att se om din egen ekonomi, och få tid över till det Du verkligen vill!?

För att få oss att jobba mer “idoliseras” pengarnas värde. Ett fåtal kariarrister, idrottsutövare och idoler tjänar stora pengar, och skapar förebilder och drömmar som våra barn växer upp med. Inte förrän man når dessa “höjder” upptäcker man att det hade inte det värde man från början trodde! Lyckan är inte logisk! Tro mig, jag har varit där.

Jag har aldrig varit så fattig som den tiden då jag var rik på pengar”!

I kölvattnen för att nå dessa drömmar sjunker moralen i de flesta led. Enskilda stölder och rån, affärstoppars- och politikers bonusar samt olika länders krigsrustning kostar pengar. Allt skall betalas, samtidigt som storkapitalens övertagande av realtillgångarna inte gör det billigare för vanliga människan att bo och äta = överleva! Överleva är ju inte det samma som att utvecklas, leva och må bra!

Här tre alternativ att skaffa tid att leva “kvalitetsliv”:

  1. Att vara sparsam och ordentlig med billigt boende och hobby som inte kostar för mycket är ju en väg.
  2. Att starta eget företag och försöka hitta lönsamma nischer, som ger bättre lönsamhet. Men också  med att  vara effektiv och populär. Dock kräver ju detta visst sinnelag och en målmedveten strävan, som förutsätter god karaktär, att inte lockas av allt omkring oss. En bra väg för eget företagande är ju franchising / nätverkande. Detta minskar investeringar, och man får draghjälp av erfarna ledare. Det finns ingen marknad som skapar tillnärmelsevis så många miljonärer som nätverksbranschen. Där finns en stor chans, men i starten ger det knappast mer tid. Däremot skapar det frihet, att mer tillvarata tillfällen i livet och på detta sättet skapa “kvalitetstid”! Begär mer info om nätverk och franchising!
  3. Men jag tror också det finns ytterligare en väg och det är genom hederlighet och samarbete. I dagens multikultur och massmultimediavärld finns det så mycket tid att tjäna, om man kan träffa likasinnade människor och ta del av varandras erfarenheter och tankegångar. Då kan man också samarbeta med kapitalvarorna och på det sättet tjäna tid och pengar! Här kommer ekoklubben in som en möjlighet att skapa ett bättre lyckligare liv! Mer om detta här senare!

Har du förslag eller tankar om detta är vi glada höra av ER!


Kommentarer

Tid att leva — Inga kommentarer

Kommentera