Dr Rainer Bӧger förklarar den fantastiska kardiovaskulära fördelarna med kväveoxid

Kväveoxid (NO) är en av de minsta molekylerna i människokroppen, men som syre (O2), spelar den en utomordentligt viktig roll för att upprätthålla ett hälsosamt liv. Kväveoxid håller artärer bred, så att syre lätt kan levereras till alla organ där det behövs.

NO produceras i många olika celltyper i hela kroppen, från aminosyran prekursorn, L-arginin. Omvandlingen av L-arginin till NO gör aminosyran unik näringsmässigt mycket viktig för välmående.

Platsen för NO-produktion bestämmer dess biologiska effekter:

I artärerna, håller högt blodflöde och skyddar från att blodet levrar sig, sänker blodtrycket och håller artärerna smidiga och flexibla.

I tarmen, förbättrar tarmfunktionen och förhindrar förstoppning.

I luftvägarna systemet hjälper till att luften flödar fritt till lungorna och förhindrar bronkial inflammation.

I hjärnan och nervsystemet, minskar NO-smärtupplevelse och bidrar till god minnesbildning.

Genom att förbättra NO-produktion, L-arginin främjar alla dessa effekter. Därför är det inte konstigt att en så stor mångfald av organfunktioner positivt påverkas av L-arginin tillskott. Vissa människor kan kalla det ett under, men jag kallar det vetenskapen bakom Larginin.

I själva verket har människor med alla olika typer av sjukdomar, från högt blodtryck till minnesförlust, från fysisk utmattning till skov av inflammatoriska sjukdomar, rapporterade förbättringar i deras hälsotillstånd medan vanliga L-arginin tillskott. Inget av dessa kan uppnås om L-arginin inte framgångsrikt förhöjdts i blodet.

Framgången för en L-arginin tillägg kan också förklaras av ytterligare ingredienser som stöder stimulering av NO:

Resveratrol stöder kraftfull antioxidant som finns i rött vin, de biologiska verkningarna av NO på celler genom att minska giftiga syreradikaler som kanske inte bara förstöra NO molekylen, men också orsaka allvarliga skador på själva cellen.

Vitamin D3 har varit känt som ett vitamin som är bra för ben hälsa, men har den medicinska forskningen under de senaste åren visat att det också är en viktig regulator av glukos-och fettomsättning

Således vilar kraften av ett tillägg i kvalitet och vetenskap som kommer med dess beståndsdelar.


Kommentarer

Kväveoxidens viktiga funktion i kroppen, liksom syre…. — Inga kommentarer

Kommentera