Världen är ”sjuk”. Krig, hedersförfall, sämre mat- kvalitet…Vi befinner oss i en utveckling, där sann information och sunt förnuft ofta kommer i skymundan. Girighet och maktkoncentration tar allt mer över om vi inte gör något. Det är inte alltid för Din hälsas bästa produktionen sker utan för lönsamhet till någon. Den som inte inser det i tid riskerar att bli infekterad! Det är också svårt att kolla kvalitet på naturens skiftande råmaterial, även orsakat av vår försämrade miljö.  Det går inte längre och säga att har det gått hittills funkar det säkert vidare!

Vår vision är att vara er trogna pålitliga partner i jakten på välmående och ekonomi. Vi sätter stort värde på en dialog. Därför har vi lagt upp hemsidan i bloggform. Ekoliv är ett hälsokostförsäljande företag, med målsättning är att tillhandahålla de bästa och mest prisvärda varorna. Vårt fokus ligger på Er ekonomi och hälsa. Vi samlar information även om naturliga och gratis produkter, som kan göra stor inverkan på Din hälsa. 


Flying_Low-1680x1050LIVSVIKTIGA MIKROORGANISMERNA;
Jag som grundade firman heter Carl Gustaf Lindberg och tog lantmästareexamen 1973 på Alnarp. Där fick vi bland annat lära oss hur viktiga mikroorganismerna var för odlingen och produkternas näringsinnehåll. Mikronäringen är livsviktig…. Något som man i dag ser ut att helt nonchalera, trots att flera alarmrapporter från flera universitet visar att näringsvärdena på många produkter halverats på bara 20 år. Det är kvaliteten på maten som är det viktiga, inte mängden. Därtill kommer de ytterligare påfrestningarna i form av förorenad luft och vatten från biprodukter av alla kemikalier, konserveringsmedel etc.

”Mikroorganismerna klarar att leva utan oss, men vi kan inte leva utan mikroorganismerna”!  Läs vidare om professor dr. Teruo Higa vid Ryukyu universitetet i Okinawa! Han anser att detta är en mänsklighetens ”tickande bomb”!

VÄRDEFULLA EGNA UPPLEVELSER HAR STYRT UTVECKLINGEN: Anledningen till att den här sidan har kommit till, är på grund av att jag själv varit väldigt sjuk och fått hjälp. Som ”arbetsnarkoman” och ”förföljt brottsoffer” har både psyke och kroppen har varit väldigt illa ute. Botten i min hälsa var 1999, då jag med svåra tennisarmar sen åtta år tillbaka, också drabbades av blödande magsår, och värk i mitt förfrysta högerben. Detta så illa att jag var beredd amputera något år innan. Ålderseeende började kräva 2,0 i glasögon, och tinnitus ljudet i öronen lämnade mig aldrig riktigt i fred.

Jag tog mig ur magsåret, med hjälp av de hälsotillsatser/ mat som jag än i dag arbetar med; EM och Aloe!  Det är nu inte bara egenupplevda erfarenheter som är grunden till den hälsosamma mat och tillskott som vi säljer. Under åren har det samlats massor andra erfarenheter från olika sjukdomar och personer, som är bidragande till vår verksamhet! Jag vill extra framhålla – Det är inte affärskoncepten och lönsamhet som är grunden till vårt val av produkter. Nej det har ofta tagit åratal av uppföljning och faktainsamling innan vi valt våra varor!

SE UPP FÖR HJÄRT- OCH KÄRLSJUKDOMARNA! 2007 fick jag min skräck-upplevelse . Mitt i lek och glada vänners samvaro, -fick jag yrsel, svimmade och ambulansfärd till Sahlgrenska sjukhuset, där jag låg på hjärtintensiven en hel månad med hjärtflimmer. Sedan dess har jag känt oro för att hjärtat jobbade ojämnt, och en ”Tia” gav ytterligare en varning. Nu har jag hittat ”pärlan” mot detta. Synd bara att inte alla får information om dessa undermedel som Synergy producerar, grundat på Nobelpriset i medicin 1998. Alla över 50 bör ”reparera sig med detta” – innan det händer!!Speciellt människor med diabetes och högt blodtryck! Läs om ProArgi-9+ här!

BLI ”MIXERÄTARE”! Gott, enkelt och billigt! Denna insikt kom när jag träffade Dan Uhrbom under tiden på Kroppefjäll. Han är en synnerligen intressant person med mycket kunskaper om naturlig föda. En ytterligare  ”kick” kom när jag träffade pensionerade hushållslärarinnan Ilene. Hon är otrolig på att göra ”goda hälsodrinkar”!

Har också studerat om PHvärdet. (Nobelpriset i medicin 1945) Det är våra ”försurade” kroppar som bäddar för de ”moderna” sjukdomarna. Ex cancer har svårt utvecklas i högt PH. Högt PH utvecklas bl.a. av klorofyllgröna växterna….. därför är jag i dag en lycklig ”Mixerätare”! Alltså mycket grönt, och sen via mixer till härliga juicer. Visste du att nässlor och maskrosor har t.o.m. högre näringsvärde än avokado! Många tror att det är tråkig mat, men inte….När man blir avvand socker och varmmaten, ökar känsligheten på detaljerna och skillnader blir till njutning! Redan vid 42 grader lär enzymer och vissa vitaminer förstöras …. så det finns god motivering både för hälsa och ekonomi att hålla sig där under. För den som har ont om tid, finns det också en hel del att spara på denna typ av matberedning, som kan göras för flera dagar i taget. Bra för kroppsform, hälsan och energin! Jag äter i dag hälften å mycket som förr, men orkar mer! Troligen beroende på att jag är nu renare i tarmkanalen och äter mer näringsriktigt!

Välkommen att höra av Dig, och ge oss möjligheten till att utbyta tankar och erfarenheter!

TANKENS KRAFT! Men det kvittar nästan vad vi gör och får i oss, om vi inte har energier. Just nu befinner jag mig i upptäckter av hur olika människor har olika energier och förutsättningar. Hur man med hjälp av olika terapier och rörelser kan öka på livslusten och dessa energier. Meditation, Chi-gong, Yoga m.fl. Energin lär ju vara oförstörbar. Allt som inte underhålls rostar, korrugerar osv… sönder. Ingenting är helt oändligt. DESSA ENERGIER påverkas också av vad vi äter och av våra inre känslor. Om vi känner oss glada och betydelsefulla, känner kroppens celler detta, och förökar sig bättre än om vi känner oss sorgsna och utan betydelse!

Under  de senaste sex åren har jag ingått i projektgrupper att överta Kroppefjäll och Tallmogården. Två unika historiska platser när det gäller hälsa. Doktor Karl Otto Ali som förestod Tallmogården under väldig många år, och räddade massor människor från cancer och många andra svåra kroniska sjukdomar. Han har vid sidan av Dr Joeph Prendergast blivit min idol. Har hans böcker som min ”hälsobibel” och gäller i högsta grad ännu! Har också tagit åt mig hans text vid Tallmogårdens entre: HÄLSAN ÄR INTE! – DEN BYGGES! Detta kan ju ´för övrigt gälla även livet i stort samt ekonomin!

Tack alla fina vänner och medarbetare! -för de värdefulla grunder och insikter som Ni bidragit med till mitt fortsatta arbete att UPPLEVA, tänka och till slut upplysa vilka alternativ som finns!

Var rädd om dina levande energier! Håll dig till naturens kroppsnära mat och medicin. (En tanke jag inte kan får ur mitt huvud är: Kan det vara så att politikerna subventionerar kemiska läkemedlen med så stora belopp, för att sedan spara in det på pensionen!?)

Läs om några filosofier!

Här en bra länk om ätliga växter omkring oss, med kommentarer!


Kommentarer

Grund/ Vision — 3 kommentarer

  1. Hej EkoCalle

    Bra beskrivning på varför denna blogg behövs. Får jag önska mig någonting så vore det för meningar som växer nyfikenhet, exempelvis ” flera allarmrapporter från flera universitet visar att näringsvärdena på många produkter halverats på bara 20 år ” (OBS felstavat, liksom Nobelpriset).

    Den avslutande delen är ju skräckläsning, men en fullt relevant fråga. En långlivad pensionär är ett samhällsekonomiskt problem. Vansinnigt nog.

Kommentera